Piirin puheenjohtajalta

Piirin puheenjohtajalta

03.06.2020 11:00

Hei Etelä-Hämeen metsästäjät

                                                                                                   

Koko maailmaa ravisteleva koronapandemia pisti koko lailla pakan sekaisin pysäyttäen suurimman osan toiminnoista. Selvää on, että virus ei hetkeen mihinkään häviä vaan sen kanssa on opittava elämään välttäen suurimpia riskejä.  Valtiovallan asettamat rajoitukset ovat estäneet monet tapahtumat ja kokoontumiset. Kilpailukausi tuli lähes taputeltua kerralla, SM-kilpailut peruttiin samoin tietysti katsastukset. Vuosikokouksemme jouduttiin perumaan, jonka vuoksi mm. 2020 vuoden jäsenmaksulaskuja ei ole lähetetty.

Vaikka tapahtumien järjestäminen on ollut mahdotonta niin muuten on asioita viety eteenpäin, ei pelkästään työelämässä vaan myös Liiton ja piirin toiminnassakin on opeteltu sähköisien välineiden käyttöä. Paljon puhuttu jäsenrekisteri uudistus on nyt viety maaliin ja MetsoRekisteri on nähnyt päivänvalon samoin OmaMetso, johon nyt toivotaan kirjautumisia ja käyttöönottoa. Molempien portaalien kehitystyötä jatketaan edelleen ja odotettavissa on jäsenseuroja sekä yksittäisiä jäseniä palvelevia toimintoja. Näiden osalta koulutus Webinaareja on jo pidetty ja uusia pidetään tarpeen mukaan.

Jotta jäsenpalvelut ja edut säilyy koronatilanteessakin, on koulutuksia myös opeteltu verkon yli. Hyvänä osoituksena siitä viimeviikkoinen erittäin suurta suosiota saanut Riistalihan jatkojalostuskurssi aiheinaan savustus, BBQ ja grillaus. Tarkoitus oli ottaa kurssille 40 ensin ilmoittautunutta mutta suosio yllätti ilmoittautuneita oli yli 150. Valitettavasti kaikki eivät mukaan mahtuneet, mutta eiköhän me jotain keksitä tulevaisuudessakin.

Kesäkuuhun tultaessa myös rajoitteet hiukan helpottuvat ja pienet alle 50 hengen tapahtumat sallitaan. Kilpailukautta päästään aloittelemaan monessa paikassa. Meilläkin PM-kilpailut on suunniteltu järjestettäväksi alkuperäisen SM viikonlopun ajankohtana mutta tuo 50 hengen rajoitus tuottaa edelleen hankaluuksia, kun katsoin viime vuosien tuloksia niin osanottaja määrät ovat olleet huomattavasti suurempia. Keskustelen vielä asiasta kilpailutoimikunnan kanssa mitä tehdä. Sitä odotellessa Pohjois-Hämeen piiri on heittänyt meidän haulikkopuolelle haastetta. Heillä järjestetään PM-kilpailut 14.6, jotka ovat samalla avoimet kilpailut. Odottavat noin 30 omaa ampujaa ja haastoivat meitä osallistumaan sekä leikkimieliseen piirien väliseen. Eiköhän käydä rökittämässä.

Vuosikokouksen suhteen alamme valmistella sen järjestämistä mahdollisimman pian mutta siinäkin rajoitukset huomioiden. Vaikka rajoittaisimme kokousedustajien määrää yhteen/jäsenseura (170) sekä henkilöjäsenet (20), emme pystyisi nyky rajoituksin ja sääntöjen puitteissa antamaan kaikille yhdenvertaista mahdollisuutta osallistua päätöksentekoon. Seuraamme nyt tiiviisti tilannetta rajoituksien suhteen, josko ne poistuisivat heinäkuun lopussa.

Niin kuin aiemmin sanoin emme ole voineet jäsenmaksulaskuja lähettää, koska maksuja ei ole voitu vuosikokouksessa vahvistaa. Taloustilanteemme on kuitenkin vakaa siitäkin huolimatta, että edelleen joillakin seuroilla on edellisvuoden maksuja rästissä. Paljon olemme niitä saaneet selvitettyä ja suurimmassa osassa on ollut kyse päivittämättömistä laskutusyhteystiedoista jäsenrekisterissä. On tärkeää, kun seuroissa vaihtuvat henkilöt tai muut yhteystiedot, niin päivitätte jäsenrekisterin myös laskutustietojen osalta.

 

Erittäin hyvää ja rentouttavaa kesäaikaa kaikille, käykää ampumaradoilla pitämässä taitoa yllä!

 

Terveisin

Kimmo Salo  

Kimmo Salo