Suomen Metsästäjäliiton vuoden 2021 SM-kilpailujen pauke on laantunut – nyt on kiitosten aika

Suomen Metsästäjäliiton vuoden 2021 SM-kilpailujen pauke on laantunut – nyt on kiitosten aika

03.08.2021 10:21

Suomen Metsästäjäliiton vuoden 2021 SM-kilpailujen pauke on laantunut – nyt on kiitosten aika

Lopella on vuosien ajan tehty pitkäjänteisesti töitä ampumaurheilun ja Ampumaurheilukeskuksen kehittämisen eteen. Vuonna 2017 aloitimme taipaleen kohti metsästysammuntojen suomenmestaruuskilpailuja. Reilu viikko sitten työmme huipentui, kun saimme isännöidä ensimmäisiä Lopella järjestettyjä Suomen Metsästäjäliiton SM-kilpailuja vuosimallia 2021. Lopen Ampumaurheilukeskusta on rakennettu satojen talkoolaisten voimin yli 20 vuoden ajan. Talkoolaisia, yhdistyksiä ja Lopen kuntaa ei voikaan kylliksi kiittää kaikesta siitä työstä, jota ampuradan eteen on tehty.

 

Tämän vuotisten SM-kilpailujen järjestelyjä varjosti voimakkaasti koronatilanne aivan viime metreille saakka. Kevään aikana itse kutakin hiersi jo epätoivo siitä, tuleeko kilpailut toteutumaan, ja jos niin miten. Kevään aikana ylläpidetty usko ja organisaation rakentaminen palkittiin, kun lopullinen päätös kilpailujen pitämisestä saatiin kesäkuussa.

Hyvällä omallatunnolla koko organisaatiota voi kutsua ensikertalaisiksi, sillä edelliset Etelä-Hämeessä järjestetyt kilpailut olivat Metsonsulka SM-kisat, jotka pidettiin vuonna 1986 Hollolan Hälvälässä. Tuosta kilpailusta ei meille apuja ollut, koska silloisista järjestäjistä yksikään ei enää ole mukana toiminnassa ja lajitkin ovat muuttuneet, hirveä lukuun ottamatta. Tästä huolimatta oli todella hienoa seurata sitä ammattitaitoa, asennetta ja omistautumista, millä te kaikki järjestelyissä mukana olleet hoiditte oman osuutenne. Osa teistä työskenteli lähes koko kilpailuviikon tuomareina, tulospalvelussa ja kuka missäkin roolissa. Silti kykenitte vielä itsekin kilpailemaan ja tuomaan piirille sitä tuttua kunniaa 20 mitalin verran.

 

Kisojen aikana eri tehtävissä ahkeroi yhteensä yli 200 talkoolaista. Ilman kaikkien rautaista, ammattitaitoista ja sitoutunutta panosta ei näiden kisojen järjestäminen olisi millään ollut mahdollista. Kisat osoittivat jälleen myös sen, että yhteistyössä on voimaa. Pitkästä viikosta huolimatta tunnelma kilpailuissa oli koko ajan leppoisa ja positiivinen, mistä saimme eritoten kiitosta. Ruokahuolto toimi koko viikon ajan kiitettävästi ja ruokakin oli maittavaa, eikä kukaan varmasti jäänyt ilman. Mitä suurimmat kiitokset siis teille kaikille, pyyteettömille vapaaehtoisille talkoolaisille, koville ammattilaisille! Kilpailijat antoivat hyvää palautetta jokaiselta sektorilta: pysäköinnistä, ammuttamisesta, taulutyöskentelystä, tuomarityöstä, tulospalvelusta ja ruokahuollosta.

 

Vuoden 2021 SM-kilpailuilla juhlistettiin samalla Suomen Metsästäjäliiton ja ase- ja patruunatehdas Sakon 100-vuotista historiaa. Haluamme kiittää SML:ää kaikesta siitä työstä ja edunvalvonnasta, jota olette vuosien varrella tehneet ampuma- ja metsästysharrastuksen eteen. Sakolle haluamme lausua parhaimmat kiitokset mittavasta tuesta kilpailujen suhteen.

 

Nyt pauke ja talkoilu Lopen Ampumaurheilukeskuksessa on hieman laantunut viime viikkojen takaisesta. Jatkamme kuitenkin edelleen työtä ampumaurheilun kehittämisen eteen. Toiveissamme onkin, että nämä Lopen ensimmäiset SM-kisat eivät suinkaan jää kuntamme viimeisiksi kilpailuiksi. Kilpailijat jo kyselivät, milloin Lopella pidetään seuraavat SM-kilpailut! Loppi on sijaintinsa ja kilpailujen toimivuutensa nähden hyvällä paikalla.

 

Kesäisiä päiviä tuntuu vielä riittävän, mutta näistä kisoista jäi niin paljon lämpimiä muistoja, että ne lämmittävät vielä silloinkin, kun syksy alkaa viiletä. Toivottavasti te kaikki kisoihin osallistuneet ja kisoissa työskennelleet koette samoin.

Hyvää loppukesää ja alkavaa syksyä Teille kaikille!

 

Kiitäen,

Kari Kuparinen                                            

Kilpailunjohtaja         

 

Kimmo Salo

SML:n Etelä-Hämeen piirin puheenjohtaja       

 

Ahti Lukkaroinen

SML:n Etelä-Hämeen piiri,  liittohallitusedustaja